Een nieuw dak voor de St. Jozefschool in Paramaribo

April 2008

Eind maart kregen we een aanvraag voor sponsoring van Rob van Oene. Als eindstage voor zijn Pabo opleiding ging hij naar de St. Jozefschool (primair onderwijs)in Paramaribo, Suriname. Hij zag dat op de school veel basiszaken ontbraken, zoals schoolboeken, schrijfmateriaal en schoolbanken en stoelen. Het gebrek aan materiaal, kwam de kwaliteit van het onderwijs bepaald niet ten goede. Het lesgeven werd ook nog eens bemoeilijkt,   door het feit dat het dak kapot was. Het lekte in iedere klas dus de leerlingen hadden tijdens het leren niet eens een behoorlijk dak boven hun hoofd.

Vorig jaar heeft Rob een sponsoractie georganiseerd voor de aanschaf van goed lesmateriaal maar hij realiseerde zich dat een goed dak toch ook wel essentieel is voor het kunnen volgen van het onderwijs. Als de kinderen niet eens naar school kunnen als het regent, hebben al die materialen ook niet veel zin. Dus organiseerde Rob op de school waar hij nu werkt een sponsoractie voor een nieuw dak. Ook deze actie leverde veel op maar er was nog een tekort van 3000 euro. Daarvoor klopte Rob aan bij stichting Olrik en  omdat dit project goed past binnen ons profiel, hebben we hem gesteund.

In mei is Rob teruggegaan naar Suriname om te zien hoe het project vordert, hopelijk kunnen we daar binnenkort meer van laten zien.

Ga terug