Stichting Mama Alice Peru donatie voor meubilair en onderwijs

2006

Mama Alice is opgericht in 2004 met als doel de situatie van straatkinderen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Dat willen ze doen door, samen met de lokale bevolking, projecten te initiëren waar kinderen tot 18 jaar terecht kunnen voor gratis onderwijs, sociale hulp en medische zorg. Ook zal een groep kinderen een gerichte vakopleiding kunnen volgen, om zo hun kans op het vinden van werk te vergroten.

Onder leiding van Fréderique Kallen is in 2005 het eerste project van start gegaan in Ayacucho, Peru. Inmiddels worden in drie opvangcentra ruim 500 kinderen bereikt waarvan dagelijks  zo’n 150 kinderen worden opgevangen en begeleid.

Mama Alice biedt zorg op drie gebieden: onderwijs, welzijn en vakopleidingen.

Sommige kinderen hebben extra aandacht nodig. Een groepje van 9 kinderen die uit een zeer moeilijke thuissituatie komen hebben op dit moment urgente hulp nodig Enkelen onder hen zijn zeer agressief, anderen zijn zeer apathisch en weer anderen hyperactief. Deze kinderen krijgen begeleiding  van juf Margot. Om deze lessen goed te kunnen geven heeft Mama Alice een ruimte gehuurd iets buiten het centrum van Ayacucho.

Met geld van stichting Olrik worden de volgende zaken aangeschaft: houten stoelen en tafels, houten kasten, onderwijsboeken, leesboeken, spellen, puzzels, blokken, knutselmaterialen, spelmateriaal, zitkussens en goed licht.

Wij hebben enorm veel bewondering voor de manier waarop Mama Alice de kinderen helpt en we zijn heel blij dat we een kleine bijdrage aan hun goede werken kunnen leveren.